הסרת שיער בשעווה

שעווה - הסרת שיער

 

שעווה על גלגוליה הקודמים נחשבת לאחת השיטות הוותיקות להסרת שיער, כמו הפינצטה או החוט השעווה היא טכניקה של מריטת שיער, אולם יתרונה על שני אלו ברור, הסרת שיער בשעווה מיועדת לשטחים גדולים של עור. מלבד שימוש בשעווה קיימת שיטה נוספת למריטת שיער משטחים גדולים, מכשירי הסרת שיער(מריטת שיער), הכוונה היא לא למכשירים המשמשים להסרת שיער בלייזר או אינפרא אדום אלא למכשירים הביתיים, כמו אלו המוכרים של בראון ואפילייד.

איפה ניתן לעשות הסרת שיער בשעווה

באופן עקרוני ניתן לעשות שעווה כמעט בכל איבר, אם אתן עושות לבד שעווה, רצוי שתעשו זאת באזורים שקל לכן להגיע ולא תסתבכו באיברים שקשה להגיע אליהם. אם חסרה לכן מיומנות, רצוי שלא תסתכנו עם הסרת שיער בשעווה לבד באזור הגבות, שפם, בית שחי או מפשעות. במקרים כאלו רצוי לקבוע תור עם קוסמטיקאית, או לסמוך על חברה שאתם יודעים שמקצועית מספיק. על מנת לרכוש מיומנות רצוי שתתחילו עם החלק התחתון של הרגליים (שוקיים), את הירכיים יותר קשה לעשות לבד וגם שם יש מספר נקודות שחשוב לדעת איך לעשות.

שעווה חמה

שעווה חמה משמשת כיום לאזורים קטנים כמו שפם, גבות ופאות. לא מומלץ להשתמש לבד בשעווה חמה, רצוי לתת לקוסמטיקאית מיומנת לעשות את העבודה על מנת להימנע מכוויות, הסרת שיער מיותר מהגבה או קריעה של העור בשפם. אם בכל זאת החלטתם להשתמש בשעווה חמה, הנה מספר מילים ונקודות חשובות על אופן השימוש בשעווה מסוג זה.

שימוש בשעווה חמה

שעווה חמה עשויה משרף, השעווה מגיעה מוצקה בדרך כלל כגוש עגול בקוטר של כוס בערך. כיום רוב השעוות ניתנות לחימום במיקרו, יש לחמם את השעווה בתוך כוס או קערה על פי ההוראות, לא חייבים להגיע להמסה מלאה ואם נשאר גוש קטן מוצק לא נורא.

בעזרת שפדולה (מקלון עץ) אוספים שעווה מהכוס ומחכים מספר שניות על מנת שהשעווה תתקרר קצת, שהשעווה מספיק קרה מורחים על האזור הרצוי שכבה אחידה בעזרת השפדולה, כעת ממתינים שהשעווה תתקשה מספיק ותתפוס את השיער. על ידי נגיעות עדינות ומהירות עם האצבע ניתן להרגיש את השעווה, ברגע שהיא כבר לא דביקה מרימים במשיכה אחת ומהירה תוך החזקת העור עם היד השנייה.

שעווה קרה

שעווה קרה נמכרת כמעט בכל המרכולים כשעוות סוכר ולרוב אצל קוסמטיקאיות תמצאו שעווה קרה העשויה משרף. לעיתים מכניסים תמציות צמחים שונות לשעווה על מנת להקנות לה ריח או תכונות הרגעה לעור וכדומה. שעווה קרה משמת להסרת שיער באזורים גדולים כגון הידיים, רגליים, פס בטן וכדומה. שעווה קרה מגיעה במצב נוזלי\מוצק ברמת פלסטלינה פחות או יותר וכמו שעווה חמה, גם אותה יש לחמם כך שתהיה נוזלית.

אופן שימוש בשעווה קרה

אם השעווה מגיעה בתוך פלסטיק יש לחמם אותה בתוך כלי מתאים במיקרו. אם השעווה מגיע בקופסת מתכת ניתן לחמם אותה על פלטה או בתוך סיר קטן עם מים חמים שהמכסה פתוח והמים מגיעים עד לחצי מגובה הקופסה. בנוסף ישנם מתקני חימום מיוחדים לשעווה כאשר מכניסים לתוכם את המיכל (מחסנית שעווה). כאשר השעווה נוזלית מספיק ניתן למרוח בשפדולה (מקל עץ) שיכבה דקה ואחידה על האזור עם כיוון צמיחת השיער. מיד לאחר מריחת השעווה יש להדק רצועת אל-בד (רצועות עשויות נייר המותאם להסרת שיער בשעווה). כמו השעווה, גם את הרצועה יש להדק עם כיוון צמיחת השיער. משאירים קצה רצועה של סנטימטר או שניים כדי שתהיה אחיזה טובה בזמן המשיכה, תופסים את העור ביד אחת ומושכים עם היד השנייה במהירות האפשרית בניגוד לכיוון צמיחת השיער.

טיפים להסרת שיער בשעווה

טיפים כלליים

– כאשר מורחים שעווה, יש לעשות זאת עם כיוון צמיחת השיער.

– שמושכים את השעווה או הרצועה תמיד למשוך בניגוד לכיוון הצמיחה, זה אולי נשמע טיפ מובן מאליו אבל תתפלאו כמה עושים את הטעות הזו, במיוחד בפעמים הראשונות.

– כאשר מסירים שיער בשעווה חשוב תמיד לתפוס ולמתוח את העור עם יד אחת לפני שמושכים עם היד השנייה, הכלל הזה נכון כמעט לכל אזור בו עושים הסרת שיער בשעווה.

– כאשר עושים שעווה באזורים קטנים, מיד אחרי המשיכה תלחצו עם האצבע, זה יעזור להפחית את הכאב המורגש.

ניקוי שעווה

– ניקוי שעווה מהגוף: שעווה חמה וגם שעווה קרה (שעושיה משרף) ניתן לנקות מהגוף בעזרת שמן ספוג במטלית, אפשר עם שמנים ארומאטיים.

– ניקוי שעווה מהריצפה הכי קל עם אצטון. קחו צמר גפן ספוג באציטון ושפשפו, השעווה תרד מהר.

טיפים לפי אזור

טיפים לגבות

– שאתן עושות שעווה באזור הגבות מומלץ למרוח את השעווה כ 2-3 מילימטר לפני הקו שיער הרצוי, כך שתלחצו עם האצבע לפני המשיכה, השעווה תמרח מהלחץ ותימרח עד הקו שרציתם. אם תמרחו את השעווה ממש עד הקו הרצוי יש סיכוי שתסירו יותר שיער ממה שרציתן וקו הגבות ייצא לכן דק מידי או לא סימטרי.

– אם אתן משתמשות ברצועות קטנות, אל תתעצלו ועל כל משיכה תחליפו רצועה, אם תמשכו מספר פעמים עם אותה רצועה, שאריות של שעווה מהמשיכה הקודמת עלולות להיתפס בשיער ולתלוש את שיער הגבות שדווקא הייתן מעדיפות שיישאר.

טיפ לשפם

חשוב חשוב! לא למשוך יותר מפעם אחת! אזור השפם רגיש מאוד, העור דק מאוד והרבה פעמים המשיכה הנוספת יכולה לקרוע את העור ולגרום לפציעה וכאב מיותרים מאוד, כך שבמקום אסתטיקה מקבלים את התוצאה ההפוכה. מומלץ לא לעשות שפם לבד אלא אם כן אתן מיומנות מספיק.

טיפ לבית שחי

שיער הבית שחי צומח לשני כיוון, אם מרימים את היד למעלה אז ניתן לשים לב צמיחת השיער מתחלקת בדרך כלל מהאמצע כאשר החלק העליון צומח כלפי מעלה והתחתון למטה, כך שיש למשוך את השעווה בחלק העליון כלפי מטה ואת השיער בחלק התחתון כלפי מעלה, הרבה פעמים מתבלבלים בכיוון.

טיפים לשעווה ברגליים

– הסרת שיער בשעווה מהרגליים היא אולי הקלה ביותר, בעיקר בשוקיים. יחד עם זאת יש יוצא מן הכלל ברגליים, כאשר עושים שעווה באזור הברך רצוי לא למתוח את העור, זאת אומרת שהרגל תהיה ישרה כך שהעור בברך לא יהיה מתוח.

– מעבר לאזור הברכיים יש לשים דגש על מתיחת העור בשאר האזורים מכיוון שהרגל היא איבר גדול יותר וקצת קשה יותר למתוח עם יד אחת את העור.

טיפ לשעווה במפשעות

על מנת לעשות שעווה בחלק הפנימי של הירכיים, באזור המפשעות יש לכופף את הברך לכיוון החזה כך שהחלק האחורי של המפשעות יימתח כמו שצריך. אל תנסו לעשות את זה בעמידה כאשר אתן מתכופפות לכוון הרגל, זו טעות.

יתרונות הסרת שיער בשעווה

  1. בגלל אופי הטיפול ועצם העובדה שמדובר במריטה, שימוש בשעווה להסרת שיער מחליש אחיזת השיער מהשורש לעומת טכניקות כמו גילוח שיער או קרם להסרת שיער, שורשי השיער נחלשים לאורך זמן. אפקט מצטבר של החלשת השורשים עוזר לפעמים הבאות ומקל את הכאב המורגש בתלישות הבאות של השיער.
  2. הטיפול זמין, ניתן לרכוש את השעווה החנויות ולעשות את הטיפול בבית, או לקבוע פגישת טיפול אצל כל קוסמטיקאית.
  3. הכאב זמני ונסבל מכיוון שמורגש רק במהלך המריטה עצמה, שניות לאחר מכן הכאב חולף.
  4. הטיפול אינו תלוי בגוון העור או גוון השיער.
  5. במידה ועושים זאת נכון, תופעות הלוואי של הסרת שיער בשעווה הן מזעריות, אדמומיות זמנית שחולפת.
  6. טיפול הסרת שיער בשעווה אינו מחייב עקביות ותדירות קבועה של טיפולים וניתן לעשות זאת ללא סדרה או מעקב של זמנים.

חסרונות השעווה

  1. למרות שהכאב רגעי, עדיין ישנו כאב כאשר מורטים שיער בשעווה, מכיוון שכאב הוא עניין סובייקטיבי, הסרת שיער בשעווה לא מתאימה לכולם בכל האיברים, ישנם אזורים שהכאב גדול יותר מאזורים אחרים.
  2. יש להמתין בין שלושה לחמישה שבועות בין מריטה למריטה על מנת שהשיער יהיה ארוך מספיק ויוכל להיתפס בשעווה.
  3. שעווה טיפה יותר מסובכת מגילוח או שימוש במכונה להסרת שיער, מלבד זאת ישנם אזורים בהם לא רצוי לקחת סיכון כאשר עושים שעווה, לכן הרבה פעמים הטיפול נעשה על ידי קוסמטיקאית מקצועית ויש צורך לקבוע תור מראש.
  4. "שמועות" אומרות ששימוש בשעווה באזור בית השחי לאורך שנים עלול לגרום לדלדול העור והתניית מראה נפול.
  5. על מנת לעשות לבד שעווה, כך שהתוצאות יהיו טובות, מבלי לגרום לנזקים מיותרים כמו שטפי דם (מהברכיים), מריטה מיותר של הגבות, קריעת עור באזור השפם

תופעות לוואי של שעווה

  • ישנם בעלי עור רגיש מאוד אשר מריטה השיער על ידי שעווה מותירה את העור מגורה מאוד, אדום ואף נפוח.
  • לאחר טיפול בשעווה, השיער יכול לצמוח באופן סבוך כך שיגרום לפצעונים ולעיתים אף נשארים כתמים קטנים מפצעונים אלו. (טיפים למניעה \ טיפול בפצעונים)
  • תופעה חמורה יותר של נפיחות נקראת "אורטיקריה" ("סרפדת") בעור, התופעה מלווה בנפיחות הדומה לעקיצות יתוש או גירוי מצמח הסרפד (מכאן השם "סרפדת")
  • תלישה לא נכונה עלולה לגרום לעור באזור השפם.

שעווה, לא רק להסרת שיער

שעווה היא שם כללי לקבוצה של חומרים רכים, שעוות שונות משמשות אותנו ביום יום לעשרות ומאות פעולות שונות. להבדיל מהשעווה עימה אנו מסירים שיער, ישנן סוגים של שעוות המשמשות לעיצוב השיער, עם שעווה אחרת אנו מבריקים את הרכב. בגלל אופייה הנוח של השעווה, פסלים ואמנים משתמשים בסוגים שונים של שעוות לפיסול ועיצוב. השימושים הנפוצים ביותר בעולם לשעווה הם בעולם התעשייה שם שעוות שונות משמשות לסיכוך מכונות ושמירה על פעילותן התקינה. למרות כל השימושים לחומרי השעווה השונים, השימוש המוכר והנפוץ ביותר לחומר זה הוא הכנה של נרות, שעווה היא הבסיס הנפוץ ביותר להכנת נרות.

כתיבת תגובה